Doen: Projecten

Kinderen leren van alles op school, maar er is een onderwerp dat soms een beetje op de achtergrond blijft: het verkeer. Leerkrachten nemen in de klas de verkeerslessen voor hun rekening. Maar je leert het pas echt in de praktijk, door deel te nemen aan het verkeer. Kinderen doen op deze leeftijd hun eerste verkeerservaring op. Belangrijk dat er ouders in de buurt zijn die een beetje helpen. 

VVN Verkeersouders zijn onmisbaar op school

 • Zij organiseren projecten om kinderen te leren veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Denk aan een fietscontrole of oversteekoefeningen op het schoolplein.
 • Zij zetten acties op touw om andere ouders, leerkrachten en leerlingen bewust te maken van verkeersveiligheid, zoals met Op voeten en fietsen naar school.
 • Zij kennen de loop- en fietsroutes die de meeste kinderen nemen en beoordelen deze door met een 'verkeersveilig oog' te kijken of kinderen veilig zelfstandig naar school kunnen komen.

Bestel de (gratis) materialen om verkeersprojecten uit te voeren.

 • OK Kaarten actie

  Op een positieve manier aandacht geven aan wat er goed gaat in het verkeer. Door letterlijk en figuurlijk je duim op te steken geef je kinderen en ouders een complimentje voor veilig verkeersgedrag
 • VVN Op voeten en fietsen naar school

  Thumbnail
  Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer kinderen lopend of met de fiets naar school te gaan.
 • VVN Veilig op de Fiets

  Veilig fietsen
  Check de fietsen van de leerlingen en sluit een 'Safety-deal' met de klas. Met de materialen kun je direct aan de slag:
 • VVN Veilig Oversteken

  Thumbnail
  Veilig oversteken leer je door veel te oefenen, op school maar vooral ook thuis. Met leuke oversteeklessen voor groep 1 tot en met 4 én tips voor thuis kun je hier mee aan de slag.