Verkeersmethode

Scholen mogen zelf invullen hoe verkeerslessen worden gegeven. De verkeerseducatielijn van Veilig Verkeer Nederland bestaat uit verschillende lespakketten per leeftijdsgroep. De praktijklessen kunnen worden gegeven met behulp van Verkeersouders en kinderen uit hogere groepen.

Kinderen in het verkeer op leeftijd

Een groot deel van de ouders (61%) vindt hun kind te jong om zelfstandig naar school te laten gaan. Binnen de verkeerseducatielijn van Veilig Verkeer Nederland wordt rekening gehouden met de vaardigheden van kinderen op leeftijd. Bij het opstellen van het programma wordt rekening gehouden met de doelgroep die tussen de vier en twaalf jaar is en we richten ons voornamelijk op voetgangers.

Onze verkeersmethode was winnaar van de NOT publieksprijs!

Uitdagende, leuke verkeerslessen die helemaal van deze tijd zijn, dat is de Verkeersmethode van Veilig Verkeer Nederland. Het lespakket is samengesteld voor groep 1 tot en met 8 en biedt meer dan alleen kennisoverdracht op gebied van verkeersregels. Met de VVN Verkeersmethode leren leerlingen ook via digitale wegen en kunnen ze hun inzichten tevens in de praktijk toetsen. Educatie en afwisselende opdrachten aangeboden door dé expert op gebied van verkeersveiligheid. Je kunt de VVN Verkeersmethode nu bestellen voor het nieuwe schooljaar.
 

De essentie: inzicht uit de lessen kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk

Verkeerseducatie heeft als doel om leerlingen bij te brengen hoe ze zich veilig in en door het verkeer kunnen bewegen. De essentie van deze methode is dan ook dat leerlingen de inzichten uit de lessen kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk. Uiteraard is kennisoverdracht van onder meer verkeersregels noodzakelijk, maar de VVN Verkeersmethode biedt meer. In de lessen is er ook aandacht voor veiligheidsbewustzijn, vaardigheden en houding. Op een eigentijdse wijze gebracht met gebruik van multimedia materiaal die naadloos aansluit bij de belevingswereld van de hedendaagse leerling. En niet onbelangrijk: de methode stimuleert ook om thuis met de ouders aan het veiligheidsbewustzijn te werken.
 

Uitdaging

Je daagt de klas écht uit met de afwisselende opdrachten van onze verkeersbladen en het digitale lesmateriaal. Bovendien is de methode makkelijk om mee te werken: even inloggen via Basispoort en de lesmaterialen staan klaar. Daar vind je een mix van verkeerswerkbladen en digitale opdrachten die helemaal up tot date zijn en de leerling ook aanzetten tot samenwerken en communiceren. Via Basispoort kom je bij de Verkeerspoort waar je op één plek alles voor de verkeersles vindt: digibord-lessen, handleidingen, toetsen en aanvullend lesmateriaal. Maar ook onze situatiebouwer waarmee je eenvoudig lokale verkeerssituaties kunt opzoeken, creëren en behandelen! En aan het begin van het schooljaar ontvang je een jaarplanner om makkelijk de verkeerslessen te plannen.
 

Kerndoelen van het ministerie van OCW

De Verkeersmethode VVN voldoet volledig aan de kerndoelen van het ministerie van OCW en wordt inmiddels al door meer dan 60% van alle basisscholen in Nederland gebruikt. Kijk op www.vvn.nl/verkeersmethode voor meer informatie en bestel de Verkeersmethode VVN!

Scholen reageren positief op de innovatie:

Vooral het digitaal werken met de methode en het tonen van de lokale situaties via De VVN situatiebouwer (Google Streetview) op het digibord, naast de verkeersbladen maakt dit een complete verkeersmethode.

Bekijk het filmpje!

https://youtu.be/aFbPwW6rp9o

Lees meer over het gedrag van kinderen in het verkeer

Meer informatie over de verkeersmethode is te lezen op de corporate website van Veilig Verkeer Nederland