In de spotlight: Verkeersouder Paula Brefeld

14 november 2019

Paula Brefeld is actief als VVN Verkeersouder op basisschool het Sterrenpalet in Eibergen. Ze zet zich inmiddels twee jaar in - met veel plezier!

Toen het groepje verkeersouders van de school zocht naar extra vrijwilligers heeft ze zich aangeboden. "Ik leer de kinderen graag wat over het verkeer, zodat ze veilig over straat kunnen." 

Van banden plakken tot fietscontroles

Paula zet zich in voor verschillende basisschoolgroepen. Zo hielp ze bij een bandenplakles voor achtstegroepers en een fietsverlichtingles voor de kinderen uit groep 3 en 4. Ook organiseert ze samen met de andere verkeersouders van de school speurtochten over straat. "De kinderen zijn altijd heel enthousiast over de activiteiten!" 

Handige pakketten

Paula en de andere verkeersouders van het Sterrenpalet - waaronder Wendy Ketterink - maken onder andere gebruik van de VVN Verkeerspakketten. "De pakketten helpen ons als Verkeersouders goed bij het organiseren van de lessen. Er zitten handige materialen en een duidelijke handleiding in." 

Tips

Paula is niet veel tijd kwijt aan het organiseren van activiteiten: gemiddeld een paar uur in de maand. Ze heeft geen specifieke tips voor verkeersouders, maar raadt iedereen aan er gewoon voor te gaan: "Veel succes! Het is ontzettend leuk en belangrijk activiteiten en lessen op het gebied van verkeer te organiseren."