De VVN Remwegdemonstratie   

13 maart 2018

Een gratis Remwegdemonstratie in jouw buurt is makkelijk te organiseren

Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem bij Veilig Verkeer Nederland. Terwijl je juist zou willen dat kinderen veilig kunnen spelen en zelfstandig naar school kunnen. Met een Remwegdemonstratie laten we zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto.

Wist je dat..

..bij een hogere snelheid je remafstand een stuk langer wordt? In de seconde dat je beslist om te remmen leg je met 50 km/uur al 14 meter af. Zo kan het verschil in de remafstand tussen 30 en 50 km/uur meer dan 10 meter zijn! En dat verschil kan levens redden...of kosten.

Hoe werkt het?

Tijdens de VVN Remwegdemonstratie  openen we letterlijk en figuurlijk de ogen van je buurtbewoners voor de risico's van te hard rijden in een woonwijk.  Een instructeur demonstreert op een afgezette weg het verschil in remweg tussen bijvoorbeeld het rijden met 30 en 50 km/uur.  

In 2017 hebben we 86 VVN Remwegdemonstraties uitgevoerd. Er staan weer demonstraties gepland in o.a. Diever, Hoogezand, Drunen, Woerden en Lelystad. Maar, we hebben altijd ruimte voor meer!

 

Een gratis VVN Remwegdemonstratie in jouw buurt?

Wordt er in jouw buurt ook te hard gereden? Maak jij je er zorgen om dat kinderen in jouw buurt niet veilig kunnen spelen? En wil je aan jouw buurtbewoners laten zien dat te hard rijden echt gevaarlijk is?

Een Remwegdemonstratie in jouw buurt is makkelijk te organiseren. Wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden.