Dodehoekdag bij leerlingen uit groep 7

16 september 2019

De dode hoek stond vandaag centraal op basisschool Het Volle Leven in Den Haag. Paul van Loon las - samen met minister Cora van Nieuwenhuizen - voor uit zijn nieuwe boek over de dode hoek. Ook volgden de leerlingen uit groep 7 een dodehoekles.

Boek ‘Ontsnapt uit de dode hoek’

Als de Griezelbus het schoolplein oprijdt zit de sfeer er gelijk in. Kinderboekenschrijver Paul van Loon presenteert zijn nieuwe boek 'Ontsnapt uit de dode hoek' en leest samen met de minister van Infrastructuur en Waterstaat een stukje voor. Achterin het boek zijn de dodehoekvuistregels opgenomen. Zo weten de kinderen waar zij het beste kunnen gaan staan in dodehoeksituaties.

Paul van Loon over zijn nieuwe boek: “‘Ontsnapt uit de dode hoek’ is geen verkeersles, maar een spannend avontuur waar je ook nog iets van opsteekt. Ik hoop dat veel leerkrachten het boek in de klas gaan voorlezen en er daarna met elkaar over praten, wellicht in combinatie met een ‘Veilig op Weg’-les."

‘Veilig op weg’-les over de dode hoek

De leerlingen van groep 7 van basisschool Het Volle Leven kregen één van de eerste dodehoeklessen van dit schooljaar. En wel een héél bijzondere: Paul van Loon sloot eenmalig aan als gastdocent! Jaarlijks verzorgt Veilig Verkeer Nederland samen met TLN ruim 900 van deze ‘Veilig op Weg’-lessen voor leerlingen uit groep 7 en 8.

De dode hoek

Nog ieder jaar gebeuren er tientallen ongelukken in de dode hoek. Zowel met basisschoolkinderen als volwassenen. Daarom lanceerden wij onder andere de dodehoekgame 'Uit de hoek', om te oefenen met dodehoeksituaties. De enige veilige plek is rechts en ruim - minstens 3 meter - achter de vrachtauto.