Oefenen voor het verkeersexamen in 2018

8 februari 2018

Elk jaar wordt in het voorjaar het VVN Verkeersexamen georganiseerd. Het verkeersexamen bestaat uit
een theoretisch- en een praktijkdeel. Om je voor te bereiden op het verkeersexamen is het belangrijk om vooraf veel te oefenen. Dat kan op school, maar zeker ook thuis en onderweg. Hoe meer verkeerservaring, hoe veiliger kinderen het verkeer in gaan. En des te meer kans om te slagen!

Oefenexamens

Op de verkeersexamenwebsite van Veilig Verkeer Nederland vind je alle tips om te oefenen overzichtelijk bij elkaar. Er zijn drie oefenexamens die de kinderen kunnen maken.Na elke vraag krijg je meteen te zien of je de vraag goed of fout beantwoord hebt. Ook krijg je bij het nakijken een korte toelichting. Zo wennen de kinderen vast aan het echte examen.

Verkeersexamen app

Met de Verkeersexamen app kunnen kinderen oefenen voor het praktisch verkeersexamen. En jij kunt daar mee helpen. Jullie kunnen samen de theorie bestuderen en bekijken welke verkeerssituaties hij of zij onderweg tegen kan komen. Ook kunnen jullie samen de fiets controleren, om te kijken of hij voldoet aan de eerste vijftien punten van de fietscontrolekaart. In de VVN Verkeersexamen app staan tips om je kind te coachen in het verkeer. Zo kunnen ze vol zelfvertrouwen aan het examen beginnen. De Verkeersexamen app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Samen de examenroute fietsen

Zes weken voor het praktisch verkeersexamen is de route al bekend. Je kunt deze route dus samen fietsen. Laat je kind zelf goed nadenken als je verkeersborden en kruispunten tegenkomt.

Meer informatie?

Op de verkeersexamenwebsite vind je overzichten van de verkeersregels, borden en afspraken die de kinderen moeten kennen voor het verkeersexamen. Handig om je eigen kennis ook weer op te frissen.

Doe mee aan onze enquête en win een fiets!

Veilig Verkeer Nederland is heel benieuwd hoe jij je kind(eren) helpt in het verkeer. Laat je mening weten via onze korte enquête. Het invullen van de enquete kost slechts enkele minuten en wie weet win je een nieuwe kinderfiets en een fiets voor volwassenen, aangeboden door Gazelle.

Als ouder helpen met het VVN Verkeersexamen

Ben je graag betrokken bij school en wil je als ouder graag helpen met het praktijkexamen?
Dat kan! Als VVN Verkeersouder bijvoorbeeld. Op deze manier ondersteun je de leraren en kun je je kind natuurlijk in actie zien tijdens het fietsen van de route. Vraag op je school hoe je kunt helpen.