Spelen en leren met Wheelie Pop

14 december 2017

Wheelie Pop is een nieuwe app waarmee jonge fietsers vanaf 10 jaar leren om smartphone-signalen te negeren als ze de weg opgaan. Een leuk en laagdrempelig spelletje dat kinderen op speelse wijze bewust maakt van de risico's van het gebruik van een smartphone op de fiets. Wheelie Pop zorgt voor een uitdagende verkeersles die bijdraagt aan de verkeersveiligheid van kinderen en jongeren.

Thumbnail

Het spel

In Wheelie Pop gaan kinderen de strijd aan met de kwaadaardige smartphone-fabrikant Mister Smart, die steeds meer vrienden heeft gehypnotiseerd. Al fietsend race je door
weilanden, de stad en zelfs over de lopende band in de smartphone-fabriek. Maar
pas op: onderweg kom je obstakels tegen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je inkomende appjes, telefoontjes en snaps negeert. Doe je dit niet, dan word jij ook gehypnotiseerd en is het spel snel afgelopen. Lukt het je wel? Dan ga je naar het volgende level en doe je een wheelie als je over de finish gaat. Als je levels haalt dan krijg je munten daarmee kun je bijvoorbeeld je fiets pimpen of kleding kopen voor je poppetje. En haal je alle achttien levels, dan zijn je vrienden gered!

Direct spelen

Zelfs zonder introductie kunnen kinderen meteen aan de slag. Ze ontdekken zelf wat het onderwerp van het spel is en krijgen op ongedwongen wijze een belangrijke (verkeers)les. Het spel kan gratis worden gedownload via de appstores van Android en iOS. Wheelie Pop is geschikt voor zowel thuis als in de klas. Als er leerlingen zijn die geen smartphone hebben, dan kunnen zij afwisselend spelen met de telefoon van het kind dat naast hen zit. Om de game te kunnen downloaden hebben de kinderen toegang nodig tot een WiFi-verbinding.

Groepen 7 en 8

Voor de groepen 7 en 8 is een VVN lespakket beschikbaar wat zich speciaal richt op afleiding op de fiets: Op de fiets? Even niets....

De Wheelie Pop-app kan tijdens deze lessen als aanvullend materiaal worden gebruikt.

Met Wheelie Pop werk je aan bewustzijn over het gebruik van de telefoon op de fiets én aan daadwerkelijke gedragsverandering bij jongeren. Prima geschikt voor een uitdagende verkeersles dus! In dit lesplan staan vijf spelvormen waarmee je Wheelie Pop in groep 7 en 8 kunt gebruiken bij de verkeersles.

Download het lesplan

Gratis in de appstores

Wheelie Pop is nu gratis te downloaden in de appstores van Android en iOS.