In the Spotlight: Verkeersouder Tineke

22 november 2018

Tineke van Driel zet zich al meer dan tien jaar in voor verkeersveiligheid. Ze is niet alleen verkeersbrigadier, maar ook nog eens VVN Vrijwilliger én VVN Verkeersouder! Ze is actief bij Kindcentrum Emmaschool in Assen. Deze school heeft inmiddels 51 jaar aan ervaring met verkeersbrigadiers. ‘’We zorgen ervoor dat kinderen veilig de weg op kunnen, en dat maakt het leuk!’’

Thumbnail

‘’Ik ben VVN Verkeersouder geworden omdat ik het belangrijk vindt om iets te kunnen betekenen voor de schoolomgeving.’’ vertelt Tineke. Ze werd destijds gevraagd door een andere VVN Verkeersouder om te helpen en een oogje in het zeil te houden. Zelf heeft ze vijf kinderen op de Emmaschool gehad.

Tineke helpt graag bij de organisatie en uitvoering van het praktische verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Assen. Ze is aanwezig bij de start en steekt de kinderen een hart onder de riem. Deze vinden het vaak spannend. Het is immers het eerste diploma dat ze halen. 
 ‘’Het is fijn iets te kunnen betekenen voor je school. Als VVN Verkeersouder is het handig als je al iets met verkeer hebt. Zo kun je een duidelijk aanspreekpunt zijn voor alles dat op school met verkeer te maken heeft’’ noemt Tieneke als advies aan andere verkeersouders. ‘’Ga ook in de praktijk aan de slag met de bestaande theorie. Onderwerpen als veilig oversteken en zichtbaarheid zijn in deze tijd van het jaar ontzettend belangrijk!’’
 

VVN Verkeersouder worden kan iedereen. De invulling van het verkeersouderschap is namelijk flexibel. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin steekt. Heb je een periode wat meer tijd over, dan is het leuk om in actie te komen! Organiseer bijvoorbeeld een verkeersactie om aandacht te vragen voor fietsverlichting van kinderen of het parkeerprobleem rondom de school. 


Wil jij net als Tineke VVN Verkeersouder worden? In dit nieuwsbericht vind je meer informatie.
Veilig Verkeer Nederland (VVN) biedt advies en materiaal aan alle Verkeersouders. Zo kun je gemakkelijk aan de slag!
 

Als VVN Verkeersouder kun je ook ondersteunen bij verkeerlessen in het basisonderwijs. Bijvoorbeeld het VVN Schoolpleinpakket. Kinderen leren hier de verkeersregels en hoe ze zich veilig moeten gedragen in het verkeer. De lessen zijn super leuk en kosten weinig voorbereiding! Meer informatie over het Schoolpleinpakket vind je hier.