Veilig met de auto op vakantie met 3 VVN tips!

12 juni 2018

Heerlijk, bijna zomervakantie! Wat een bijzondere en fijne tijd van het jaar. Kinderen delen enthousiast hun plannen tijdens de laatste dagen op school. Naar de camping, het zwembad of op bezoek bij die leuke tante of oom. Waar kies jij voor? Stap je in de auto naar Zuid-Frankrijk? Of kies je voor dagjes uit op Hollandse bodem? Eén ding staat vast: in de zomer zijn we heel veel onderweg.

Samen uit, samen thuis. En dat doen we het liefst veilig. We hebben een aantal tips voor een veilige zomer op een rijtje gezet.

 

1. Twee uur rijden: kwartiertje rust.

Lange autoritten, niet iedereen loopt er warm voor. Wij raden aan je pauzes goed van te voren te plannen. Neem in ieder geval na elke twee uur rijden een kwartier rust. Rond ontbijt, lunch en avondeten kun een langere pauze nemen, dan blijf je scherp en geconcentreerd. En niet geheel onbelangrijk, je kind blijft ook vrolijk als het af en toe even een balletje kan trappen!

2. Dit moet je altijd in de auto hebben.

Er zijn een aantal dingen die handig zijn om altijd in de auto te hebben als je langere ritten maakt. Wat verplicht is verschilt per land. Zo is het in bijna alle vakantielanden in Europa verplicht een gevarendriehoek mee te nemen. Hoewel een EHBO-kit niet overal verplicht is, raden wij dit altijd aan. Ook is het handig veiligheidshesjes aan te schaffen.

3. Voldoende eten en drinken.

Het is erg belangrijk dat je altijd genoeg drinken bij je hebt. Zeker als je naar warmere landen gaat. Je weet maar nooit wanneer je in de brandende zon in de file terechtkomt. Zorg dus voor genoeg water. Fruit geeft je energie om de focus op de weg te houden. Verveling op de achterbank? Met iets lekkers of een klein cadeautje kom je al een heel eind.