Verkeersles in Dhaka

18 april 2019

Het verkeer in Bangladesh is flink anders dan in Nederland. Op de Nederlandse school NTC Tiktikkie in Dhaka zijn ze daarom een dag aan de slag gegaan met VVN lesmateriaal. En dat was een feest!

Het verkeer in Bangladesh

Er zijn grote verschillen tussen het verkeer in Nederland en het verkeer in Dhaka. In Bangladesh rijden ze bijvoorbeeld aan de linkerkant van de weg. Het is er ook veel drukker en chaotischer dan in Nederland: het verkeer rijdt kriskras door elkaar en verkeersregels gelden hier niet. En wist je dat hier veel riksja's en mini-taxi's rijden? Die zie je in Nederland bijna niet.

Nederlandse verkeersregels

De meeste Nederlandse kinderen die in Bangladesh wonen gaan wel eens op vakantie in Nederland. Omdat zij dan deelnemen aan het verkeer is het ook voor hen belangrijk de Nederlandse verkeersregels te kennen. Om deze reden heeft de Nederlandse school in Bangladesh een culturele activiteit gewijd aan het thema verkeer: 'Onderweg in Nederland en België'.

Levensgroot ganzenborden en behendigheidsspelletjes

Op de tennisbaan van de Nederlandse Club in Dhaka werd allereerst het levensgrote ganzenbordspel gespeeld. De kinderen vonden het fantastisch en hebben ondertussen veel geleerd over de verkeersregels in Nederland. Daarna hebben de leerlingen nog een aantal fietswielspellen gespeeld om hun behendigheid op de fiets (of step) te verbeteren.