Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen leest voor uit “Sproet en de Straathaaien”

15 oktober 2018

Veilig Verkeer Nederland (VVN) ontwikkelde speciaal voor ouders van jonge kinderen het boek “Sproet en de Straathaaien”.

Op de Willemsparkschool in Den haag las Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen vrijdagochtend voor uit het leerzame lees- en doe boek ''Sproet en de Straathaaien''. Ze deed dit in het kader van de kinderboekenweek, dat dit jaar van 3 tot 14 oktober plaatsvindt.

VVN deed onderzoek onder ouders en kinderen om input voor dit lees- en doeboek boven tafel te krijgen. Het speelt in op hun behoefte aan leuk materiaal over verkeer voor thuis dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van kinderen. In het boek beleeft Sproet alledaagse en herkenbare avonturen met vriendjes. Vervolgens heeft Veilig Verkeer Nederland met steun van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dit boek ontwikkeld.

Cora van Nieuwenhuizen weet uit eigen ervaring dat je kinderen heel blij maakt met het voorlezen van verhalen.

‘Ik heb mijn kinderen altijd voorgelezen. Hartstikke leuk om dat weer te doen. Met dit boekje leren kinderen spelenderwijs over verkeersveiligheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen’

'Fantastisch dat wij met ons lees- en doeboek een leerzame bijdrage kunnen doen waarmee jonge ouders spelenderwijs het onderwerp verkeer met hun kinderen kunnen bespreken. De basis van de verkeersopvoeding ligt nu eenmaal thuis'; aldus VVN-directeur Alphons Knuppel.

Via verhalen en activiteiten over Sproet en haar vriendjes ervaart je kind hoe verkeer onderdeel is van het dagelijks leven. De verhalen, vragen, kijkplaten en opdrachten sluiten aan bij de verkeerslessen op school voor kinderen van ongeveer vier tot zes jaar.

Het boek is te bestellen via de knop hieronder! Ben je verkeersouder of vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland dan kun je het boek met korting bestellen via MIJN VVN,

Thumbnail