VVN en Nickelodeon presenteren De Grote Verkeerstest!

27 november 2018

Nederlandse en Vlaamse basisscholen testen verkeerskennis

De Grote Verkeerstest is het nieuwe spelprogramma van Nickelodeon dat vanaf maart 2019 in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) wordt uitgezonden. In deze show waarin spel en plezier voorop staan en tegelijkertijd verkeerskennis wordt getest, strijden basisschoolleerlingen uit Nederland en België om wie het meeste weet en wie het veiligst onderweg is.

Thumbnail

Het programma wordt uitgezonden in aanloop naar het Nationaal VVN Verkeersexamen dat begin april door leerlingen van groep 7 en 8 wordt afgelegd. Nickelodeon-gezichten Nienke van Dijk en Wout Verstappen presenteren De Grote Verkeerstest, die vanaf 3 maart 2019 op Nickelodeon te zien is.

Challenge
De Grote Verkeerstest is een spelprogramma met challenges. Wie het verkeerde antwoord geeft op verkeersvragen, stapt uit het spel. Na elke spelronde kunnen de afvallers hun plek in het spel opnieuw veroveren door het uitvoeren van een ludieke challenge. De show van Viacom Benelux-zender Nickelodeon die door MasMedia wordt geproduceerd, bestaat uit 5 afleveringen waarin Nederlandse en Vlaamse leerlingen het tegen elkaar opnemen.

Verkeersveiligheid
Nickelodeon en Veilig Verkeer Nederland bundelen hun krachten om op een competitieve en grappige manier veelvoorkomende verkeerssituaties aan de deelnemende schoolklassen voor te leggen. Doel is om de verkeerskennis en met name het verkeersinzicht te vergroten bij de hoogste groepen van de basisschool om zo bij te dragen aan meer verkeersveiligheid.

Dus........doe mee met de 'De Grote Verkeerstest' van VVN en Nickelodeon!

Groepen 7 & 8 opgelet! Weten jullie alles van verkeersveiligheid?
Dan mogen jullie dat gaan laten zien, want in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland Komt Nickelodeon in 2019 met ‘De Grote Verkeerstest’.

Hierin strijden schoolklassen uit Nederland in een rechtstreeks duel tegen schoolklassen uit België om te testen wie de meeste kennis heeft over verkeer en verkeersveiligheid.
Om geselecteerd te kunnen worden voor deelname aan dit programma speel je als klas eerst online de quiz via www.verkeersquiz.vvn.nl. Uit de klassen die hieraan mee doen wordt een selectie gemaakt en die klassen zullen ook echt mogen meedoen aan het TV programma van Nickelodeon, wat opgenomen zal worden op zaterdag 16 februari 2019 in Amsterdam.

Dus speel de quiz met groep 7 en/of 8 en maak kans om uitgekozen te worden voor deelname aan Nickelodeon’s ‘De Grote Verkeerstest’ en wie weet wint jouw klas!

 

Speel de voorronde met jouw school!