Website Verkeersexamen op 18 december live

15 december 2017

De nieuwe website over het Veilig Verkeer Nederland Verkeersexamen is live! Op deze website kunnen leraren, ouders en kinderen alle informatie rondom het theoretisch- en praktisch verkeersexamen vinden. Natuurlijk kunnen er ook oefenexamens worden gedaan.

Verkeersexamenwebsite voor leraren

De website over het VVN Verkeersexamen is opgedeeld in verschillende delen. Zo kunnen leerkrachten lezen wat het examen inhoudt, hoe het VVN Verkeersexamen georganiseerd kan worden, waar de materialen kunnen worden besteld en hoe ze hun leerlingen goed kunnen voorbereiden. Op de nieuwe website staat uiteraard ook informatie over digitale ontwikkelingen binnen VVN, zoals de digitale pilot met het theoretisch examen die in 2018 op enkele scholen wordt uitgevoerd.


Verkeersexamenwebsite voor ouders en kinderen

Voor ouders is er op de Verkeersexamenwebsite informatie te vinden over wat hun kinderen moeten weten om het Verkeersexamen succesvol te voltooien. Daarnaast vind je ook uitleg hoe je het beste het praktisch verkeersexamen kunt oefenen. Vanaf februari kunnen leerlingen terecht op de Verkeersexamenwebsite voor oefenexamens. Ook kan dan de verkeersquiz worden gespeeld. Door alle informatie rond de examens op één overzichtelijke website te plaatsen, vervalt de speciale oefenwebsite.


Verkeersexamenwebsite voor vrijwilligers

Ook voor vrijwilligers is er een speciaal deel op de website. Hierop staat onder andere hoe vrijwilligers het praktisch verkeersexamen kunnen organiseren en op welke manier dat het beste gedaan kan worden. Ook vinden vrijwilligers er meer uitleg over de nieuwe controlepost-app en kunnen ze zich aanmelden als vrijwilliger.

Materialen Verkeersexamen bestellen

Alle materialen voor het verkeersexamen kunnen op de nieuwe website worden besteld. Docenten of organisatoren kunnen op de Verkeersexamenwebsite bijvoorbeeld de theoretische examens, hesjes, routeborden en spiekpennen bestellen.