Cora van Nieuwenhuizen ontvangt eerste exemplaar 'Fiep in het verkeer'

2 oktober 2019

Vanochtend ontving minister Cora van Nieuwenhuizen het eerste exemplaar van 'Fiep in het Verkeer'. Het boek werd overhandigd door Fiep Westendorp’s curator Gioia Smid.

Verkeersopvoeding thuis
Thuis kunnen kinderen heel veel leren over het verkeer, al voordat ze naar school gaan. Consequent het goede voorbeeld geven is hierbij van grote waarde. Bijvoorbeeld door samen te oefenen met oversteken. Of samen te lezen over verkeer. Eerder lanceerden wij al het vrolijke lees- en doeboek 'Sproet en de straathaaien' en nu presenteren we met trots 'Fiep in het verkeer'!

Fiep in het verkeer
Fiep in het verkeer is een samenwerking van de Fiep Westendorp Foundation en Veilig Verkeer Nederland. Het resultaat is een rijk geïllustreerd non-fictieboek dat helpt kinderen vanaf vier jaar wegwijs te maken in het verkeer. Met interviews, leuke weetjes en creatieve ideeën. 

Cora van Nieuwenhuizen: "Met ‘Fiep in het verkeer’ maken kinderen op speelse wijze kennis met de wereld van het verkeer. Ouders, opa’s, oma’s, juffen en meesters helpen kinderen op weg in het verkeer door samen dit boekje te lezen. Of kinderen nu van huis naar school fietsen of naar hun vriendjes of vriendinnetjes wandelen, weten hoe je veilig deelneemt aan het verkeer is van levensbelang. Dit boekje helpt daarbij: jong geleerd is oud gedaan!