In de spotlight: Verkeersouder Wendy Ketterink

11 oktober 2019

Wendy Ketterink is actief als Verkeersouder op basisschool het Sterrenpalet in Eibergen. Ze is nu bijna een jaar bezig en vindt het nog altijd enorm leuk om te doen. 

Wendy werd benaderd door andere verkeersouders van de school, omdat een van de ouders stopte. "Ik vind het belangrijk dat kinderen op een veilige manier over straat kunnen. Ook vind ik een veilige schoolomgeving erg belangrijk. Ik wilde dan ook graag helpen!"

Mooie verkeersactiviteiten

Het afgelopen jaar heeft Wendy al aan mooie projecten kunnen bijdragen. Er zijn onder andere een fietsenkeuring en een dodehoekles georganiseerd. De VVN pakketten helpen hierbij: "Met de pakketten wordt het gemakkelijk een leuke en leerzame les voor te bereiden en uit te voeren." Of ze een lievelingsproject heeft? "Eigenlijk vind ik alle activiteiten leuk! De kinderen doen actief mee en zijn altijd heel enthousiast. Ook raak je meer betrokken bij de school. Je ziet dat de veiligheid waar je aan werkt ook doordringt bij de ouders en leerkrachten."

Veilige schoolomgeving

In april 2019 zijn drie basisscholen samengevoegd tot Het Sterrenpalet. Samen met de andere verkeersouders heeft Wendy nagedacht over de veiligheid van de nieuwe schoolomgeving. Ook staat ze regelmatig aan de weg bij het halen en brengen om een oogje in het zeil te houden. Soms spreekt ze ouders aan als de veiligheid van de kinderen in gevaar komt. "Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om voor de school te parkeren, omdat dit voor onoverzichtelijke situaties zorgt. Toch blijven sommige ouders dit doen." 

Tips

Wendy merkt dat je als team meer gedaan krijgt. "Zorg dat je ongeveer 6 verkeersouders hebt die willen helpen met het organiseren van de activiteiten." Wanneer er extra hulp nodig is maakt ze gebruik van een ouderhulpformulier. Ook geeft Wendy mee dat goed contact met de school belangrijk is. "Door regelmatig een vergadering in te plannen blijf je goed op de hoogte van de wensen en mogelijkheden."

Enthousiast geworden door het verhaal van Wendy? Meld je aan als Verkeersouder! Ben je Verkeersouder en lijkt het je leuk een keer in deze rubriek te staan? Stuur een berichtje naar webredactie@vvn.nl!