Het VVN Verkeersexamen gaat digitaal!

30 januari 2018

De inschrijving is geopend!

Thumbnail

Naast het gebruikelijke theoretische examen, is er dit schooljaar voor het eerst ook een volledig digitaal verkeersexamen beschikbaar. Een beperkt aantal scholen kan op 5 april 2018 meedoen met de pilot voor dit nieuwe digitale examen.

Voordelen digitaal examen

Het digitale examen kenmerkt zich door het gebruik van o.a. korte filmpjes en een interactieve interface. Dat maakt het mogelijk om realistische verkeerssituaties nog beter te visualiseren. De digitale vorm biedt ook meer opties om de domeinen houding en veiligheidsbewustzijn nog beter te toetsen.

Het digitale examen heeft ook voordelen voor de leerlingen. Ze maken het examen zelfstandig op een PC of tablet in de klas. De voordelen op een rijtje:

  • leerlingen zien 1 vraag tegelijk op het scherm. Dat geeft overzicht en zorgt dat ze zich op die vraag kunnen focussen.
  • leerlingen kunnen de foto’s en filmpjes vergroten en meerdere keren bekijken.
  • leerlingen kunnen hun antwoorden makkelijk verbeteren.
  • het is voor de leerlingen aantrekkelijker om het examen digitaal te maken. Kinderen uit de testgroep geven aan dat ze het leuk vinden om te doen en minder spannend dan een examen in een boekje.

De leerkracht beheert de toegang tot de examensite voor de leerlingen. Op de beheerpagina kan de leerkracht de resultaten van de leerlingen bekijken. Dit scheelt dus ook nakijkwerk!

Doet jouw school mee?

Plaats eerst je gebruikelijke bestelling voor het VVN theoretisch Verkeersexamen in onze webwinkel. Daarna ontvang je van ons een uitnodiging om mee te doen met de pilot voor het digitale examen. Aan de digitale pilot zijn geen extra kosten verbonden. Omdat het een pilot betreft, verstrekken we dit jaar ook nog de boekjes voor het theoretisch examen aan de deelnemende scholen. Zo heb je altijd een papieren versie voorhanden.

Lees meer over de pilot digitaal Verkeersexamen