Theatrale spelshow 'Ken je Fietsen'

8 april 2019

Jong geleerd is oud gedaan! De spelshow ‘Ken je fietsen’ voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 is gericht op fietsplezier en bewust fietsgedrag. De ‘Bike Brothers’ testen de kinderen op hun fietskennis en -skills!

Gedragsverandering door plezierbeleving

‘Ken je fietsen’ is een theatraal educatief programma van onze partner Cycle Fun Productions dat is ontwikkeld in samenspraak met Veilig Verkeer Nederland. Het doel? Kinderen van 9-12 jaar op een unieke manier laten ontdekken hoe zij veilig, bewust én met plezier kunnen fietsen.

Theatervoorstelling over fietsen

Hoe fiets je samen? Wat zijn de verkeersregels? Hoe ga je om met afleiding? De Bike Brothers kaarten het op een speelse wijze aan! Ook gaan ze in op bijvoorbeeld de geschiedenis en cultuur van het fietsen. De voorstelling heeft sterke overeenkomsten met straattheater, waarbij de aandacht van het publiek actief gewonnen moet worden. Ideaal dus voor basisschoolleerlingen, die vaak een kortere spanningsboog hebben.

Slowbiking parcours

Om de kinderen nog meer te activeren is er de mogelijkheid met de klas te gaan slowbiken. Wie fietst het parcours het langzaamst zonder de voeten aan de grond te zetten of de lijnen te raken? Deze challenge stelt de focus en techniek van de leerlingen op de proef!

Reserveren

De kinderen van jouw basisschool met een frisse blik op de fiets laten stappen? Reserveer de show via Cycle Fun Productions

Prijzen (op werkdagen, exclusief reis- en parkeerkosten en BTW)

  • 1 x Bike Brothers act (maximaal 1 klas): €750
  • 2 keer Bike Brothers act achter elkaar: €950
  • Meerprijs Slowbiking na afloop (+/- 1 uur): €275