VVN Verkeersexamen afgerond? Dat moet gevierd worden!

6 april 2018

Het zit erop! Op 5 april vond het VVN theoretisch Verkeersexamen plaats. Voor veel scholen staat de komende weken het VVN praktisch Verkeersexamen op de planning! Dat is fantastisch, en mag gevierd worden! Wij zijn ontzettend benieuwd hoe jullie de slingers ophangen. Stuur voor 10 april jouw leukste idee in op examen.vvn.nl/vierhetexamen. Onder de leukste inzendingen verloten wij een meet & greet met professionele wielrenners of ploegleiders van Team Roompot - Nederlandse Loterij.

Mocht je nog op zoek zijn naar ideeën, dan hebben wij een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet!

Voor kinderen is het behalen van het verkeersdiploma een grote gebeurtenis en een belangrijke mijlpaal. Vaak is dit het eerste echte diploma na het zwemdiploma! Maak daarom iets bijzonders van de diploma-uitreiking.

  • Regel een taart voor de klas.
  • Ook leuk is om de diploma-uitreiking aan het einde van de schooldag te doen (ouders erbij), buiten op het plein waarbij de kinderen uit andere klassen een erehaag maken voor de kinderen die geslaagd zijn. Gezellig muziekje erbij en je maakt er een extra feestelijke happening van.
  • Vraag bijvoorbeeld de schooldirecteur om de diploma’s uit te reiken. Of een vrijwilliger van Veilig Verkeer Nederland. Of, bundel je krachten en organiseer met meerdere scholen tegelijk een uitreiking. Je kunt dan bijvoorbeeld een wethouder of raadslid uitnodigen.
  • Een kadootje is natuurlijk ook leuk. Via onze webwinkel kun je Verkeersexamen-sleutelhangers kopen met het figuurtje uit de oefencampagne.
  • Bij het VVN Verkeersdiploma krijgen alle kinderen een flyer met een speciale actiecode van Greetz.nl. Daarmee kunnen ze een gratis felicitatiekaart versturen naar een vriendje of vriendinnetje die ook geslaagd is. Of je geeft de code aan opa en oma, zodat die hun kleinkind een kaartje kunnen sturen!
  • Binnenkort het VVN praktisch Verkeersexamen? Maak er een feestje van! Nodig ouders, ooms en tantes, opa’s en oma’s uit om de kinderen te komen aanmoedigen. Je kunt bijvoorbeeld de finish versieren met ballonnen en confetti. Een ijsje voor de dappere deelnemers valt ook altijd in de smaak! Er is namelijk prachtig lenteweer op komst!
Thumbnail

Onze hartelijke felicitaties aan alle kinderen die succesvol hebben deelgenomen aan het VVN theoretisch verkeersexamen op 5 april! Dank aan alle ouders, vrijwilligers en leerkrachten die dit mogelijk hebben gemaakt. En nogmaals, we zijn benieuwd hoe jullie het examen vieren! Laat het ons weten! Inzenden is mogelijk tot 10 april.